mandag den 20. februar 2012

Bønnepostej


Super nemt og sundt vegetarisk pålæg.

Kort: Blend bønner, smag til og spis.

Opskrift:
bønner (alle slags kan bruges, men nogen vil være mere tørre end andre. Her er brugt black eyed pies)
god olivenolie
citron saft og skal
hvidløg
salt
peber


Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand min. 12 timer. Alternativt kan bruges bønner fra dåse, hvis man vil prøve opskriften hurtigt. Bønnerne koges efter anvisning (typisk ca. 40-45 min).
Mens bønnerne er lune (hvis de er fra dåse er de bare kolde) marineres bønnerne i olivenolie, citron saft og skal (husk det skal altid være øko citroner) og salt og peber. De kan nu stå i køleskabet til man får tid til at blende dem, eller man kan blende dem med det samme. Tilsæt olie og citron til postejen har den konsistens du ønsker.




Spis den på brød eller som dip med grøntsagsstave til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar