Pandekager er bare noget af det bedste der findes. Her er de lavet med en masse smag, der kun gør dem ekstra gode!
2 æg
Ca. 2 dl mælk
Ca. 2 dl mel
skal og saft fra 1 øko appelsin
frø fra ca 5-10 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt vaniljesukker el. kornene fra 1/2 vaniljestang
Pisk æggene i hånden med lidt mælk og mel (juster mængden til dejen har en sammenhængende, men stadig tynd konsistens). Vask appelsinen og riv skallen, pres saften og tilsæt begge dele til dejen. Knus kademommekapslerne så kornene kommer ud og put dem i dejen. Hvis du bruger hel vanilje så bland kornene med lidt rørsukker, inden de kommer i dejen.
Smelt en god mængde smør på en varm pande. Så snart smørret har fedtet panden hælder du det overskydende op i dejen. Sørg for at pandekagerne ikke bliver for tykke ved at køre panden rundt så dejen fordeler sig over hele fladen.
Pres lidt mere appelsinsaft på de færdige pandekager og drys med lidt kanel, rul og spis! Haps!
Variant m rugmel og citronskal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar