Boller vil jeg have...
Efter en lang tur i sneen fik jeg så meget lyst til fastelavnsboller! Her kan du se opskriften - og de er SÅ gode.
Det her er opskriften på verdens bedste fastelavnsboller. Jeg begyndte at søge på opskrifter på fastelavnsboller, men kom så i tanke om Ninas fastelavnsboller! Jeg skrev straks til hende og nåede endnu at blive så utålmodig, at jeg måtte skrive igen - og vupti, så kom opskriften på Ninas fastelavnsboller. Nina er en god veninde, der bor i Århus. Sidst jeg besøgte hende var en iskold januar sammen med en fælles veninde. Da hun serverede de her fastelavnsboller foran en buldrende brændeovn, så blev det simpelthen ikke bedre!
Ninas opskrift:
(ca. 16 stk, jeg selv fik kun 12)
Dej:
1dl mælk
50g gær
125 g smør
1 æg
4 spsk sukker
275 g hvedemel
Lun mælken i en gryde indtil den er fingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de resterende ingredienser, men hold en smule mel tilbage. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Creme:
2 æg
4 spsk sukker
4 dl mælk
3 spsk hvedemel
korn fra 1/2 stang vanilie
Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde, der bringes i kog under piskning ved kraftig varme. Når det koger skrues ned til jævn varme og cremen koges igennem i ca. 5 min. Tag den derefter straks af varmen og hæld den over i en skål. Lad den køle af, mens du rører i den af og til.
Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 40x40 cm på et meldækket bord. Skær dejen ud i firkanter, og læg ca. 1 spsk creme (eller mere ;-)) på hver firkant. Dejen samles om fyldet til små pakker og klemmes sammen. Bollerne placeres på en bageplade med lukningen nedad.
Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 45 min tildækkede.
Bag de skønne boller midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Køles af på rist.
Nam nam...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar