fredag den 20. januar 2012

Fransk vildsvinragout



Opskrift:
500g vildsvinbov
1 flaske rødvin
1/2 - 1 L vand
1/4 piskefløde
1/2 dl soyasause
olivenolie

Grøntsager:
3 løg
2 store gulerødder
1 porre
1/2 knoldselleri
Blandede svampe

Krydderier:
1 hel rød chili
stilke af frisk rosmarin
5-7 hele fed hvidløg
flagesalt

Marinade:

3 stilke frisk rosmarin
skal + saft fra en øko appelsin
2 laurbærblade
1 lille håndfuld hel sort peber
1 lille håndfuld hel enebær
1/2 flaske rødvin



Vildsvinet marinerer på køl i min. 4 timer (gerne natten over). Marinaden siges fra og stilles til side (fisk laurbær og rosmarin op og læg det i skålen med marinaden).









Skær grønsagerne i mundrette stykker og bland dem med vildsvinet og de hele krydderier i et stort fad. Hæld godt med olivenolie på og vend godt rundt i blandingen. Sæt fadet i ovnen på 200 grader til det har taget farvet og er blevet let brunet (ca. 20-30 min.).

Hæld den gemte marinade på og spæd op med resten af rødvinen og vand til blandingen er næsten dækket.

Nu skal ragouten simre til den er mør, det kan tage alt fra 1 1/2 -2 1/2 time, man må holde øje. Vend rundt undervejs. En halv time inden retten er færdig kan smages til med lidt fløde og soya. 


Drysses med persille og serveres med flutes og en grønsalat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar