fredag den 20. januar 2012

Hot grøntsagssuppe


En rigtig vintersuppe, der kan varieres i det uendelige og justeres i styrke og kraft efter smag. Jeg spiser den med hjemmebagt flutes til.

Opskrift:

600g blandede grøntsager (gulerødder, knoldselleri, porrer, kartofler, løg)
5 fed hvidløg
4 cm hakket ingefær
1 frisk rød chili eller tørret chili efter smag
Hel spidskommen
Hele korianderfrø
Stærk karry
salt peber
olivenolie

De hele krydderier ristest på en tør pande til de popper og knuses i en morder. Sammen med karryen brændes de af i olien og løg og hvidløg steges klare. Grøntsager, ingefær og chili skæres i små tern og svitser med i 5 min. Så hældes der vand på til grøntsagerne er dækkede, og det hele simrer min. 1/2 time, til grøntsagerne er møre.





Suppen kan varieres og justeres med grøntsager, ingefær og chili efter smag, og den er kun bedre dagen efter.

2 kommentarer:

  1. Hej Anna.
    Tillykke med din flotte nye blog. Ser dejligt ud, og bliver skønt at følge med i dine opskrifter og forslag.
    PS: har prøvet at skrive før, men det blev ikke udgivet.
    Mange hilsner Vibeke

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Vibeke.
      Det glæder mig, at du læser med:)
      Bedste hilsner
      Anna

      Slet