søndag den 22. januar 2012

Nem pastaret med bagte tomater og svampe




Denne ret utroligt er nem, men ikke den hurtigste. Til gengæld er den et godt alternativ til en klassisk tomatsovs. Konceptet er at man bager tomater og svampe med olivenolie og hvidløg og vender det i pastaen sammen med citron og parmesan. Det smager rigtig godt fordi grøntsagerne bliver både søde og intense i smagen af at blive bagt. Det kan være svært at få gode tomater, så kan det ikke lade sig gøre så nøjes med svampene og bland i stedet en håndfuld frisk rucola i til sidst.  Helt detaljeret foregår det sådan her...

Opskrift:

god spagetti
modne tomater på stilk
blandede svampe (fx portobello, marksvampe eller champignon)
2-3 fed hvidløg
1 øko citron
parmesan
god olivenolie
salt
peber

Skær stilkene af svampene så der dannes en lille fordybning i selve svampen. Del tomaterne i halve og læg dem i et ildfast fad sammen med svampe og stilke. Pres hvidløgene og fordel dem over fadet sammen med olivenolie. Bages ved 200 grader 1/2 - 3/4 time eller ved lavere varme i længere tid, til både tomater og svampe er rynkede og søde.

Spagettien koges i saltet vand (den må gerne være rigtig al dente, så husk at holde øje med den). Vend den færdige spagetti med saft + skal fra 1 økologisk citron, godt med olivenolie og salt og friskkværnet peber. Til sidst vendes de bagte tomater og svampe i (+ evt overskydende olie fra fadet).
Serveres med friskrevet parmesan og et ekstra stænk olivenolie.

2 kommentarer:

  1. Uh det er frækt, forestiller mig allerede at det kunne være lækkert at bage et par oliven med også

    SvarSlet
    Svar
    1. Waw, det første indlæg fra min første læser! Uhh ja, det lyder godt! Post endelig, når du har prøvet det

      Slet