Opskrift:
Hel hirse eller hirseflager
Hel boghvede eller knækket boghvede
1 æg
lidt mælk
lidt mel
honning
1 moset banan
Jeg brugte resten af en hirse/boghvede grød, jeg havde lavet dagen inden, men du kan også koge den samme dag og så bruge den direkte.
Rør grøden med æg og lidt mælk og tilsæt evt lidt honning for at gøre dejen sødere. Mængden afhænger af hvor mange pandekager du vil lave, men prøv dig frem, konsistensen skal bare være sammenhængende.
Steg dem på panden og pynt med frugt og evt lidt syltetøj.
Jeg brugte friske jordbær og frysetørrede hindbær.
Dejlig weekend-morgenmad! :-)
Her kommer opskriften lige på den grød jeg brugte, hvis du vil prøve præcis den samme opskrift. Ellers brug den grød du nu har eller kog din egen favorit. Det gør en forskel om man bruger hel hirse eller flager. Selv tror jeg, jeg vil prøve flager næste gang, da jeg tror det vil give en mere sammenhængende dej.
Hirse/boghvede grød:
1/2 dl hirse
1/2 dl boghvede
3 dl vand
Hirse og boghvede sættes i vand natten over. Næste morgen skylles de grundigt og tilsættes frisk vand. Koges med lidt salt i ca tyve min. Rør en skefuld honning ud i grøden og drys med kanel og evt en smørklat (alternativt en skefuld hørfrøolie).
Ej det ser dejligt ud - tror at jeg vil prøve dem :)Måske med en enkelt banan i!
SvarSletAhh...der var faktisk banan i! En meget moden en...
SvarSletEfter at have lavet dem kan jeg dog konstatere, at de havde lidt samme problem som dem vi lavede på Fyn (med ris, kokosolie og andre gode ting), de har ikke den perfekte konsistens.
Almindelige pandekager (der består af mel, mælk og æg) hænger rigtig godt sammen og bliver tynde og fine. Så snart man tilsætter grovere korn bliver de svære at få til at hænge sammen. Lad mig lige vide her, hvis du finder en god blanding!