Mad når det er bedst. Jeg vil virkelig anbefale jer at prøve denne restaurant.
Restauranten:
Formel B kalder i dag sig selv en uformel gourmet restaurant. Stedet er indehaver af en michelin-stjerne og har indtil februar sidste år kørt et klassisk gourmet koncept med en syv-retters menu med tilhørende vinmenu, og med fulde huse hver dag. Så kom finanskrisen og kokken og ejeren Kristian Møller følte, at tiden var moden til at der skulle ske noget andet. Nu kører restauranten en simplere stil, men med samme høje kvalitet. Der er tyve mindre retter på kortet, hver ret koster det samme og det er valgfrit hvor mange man vælger at smage på en aften.
Os:
D. 3. april havde vi meget at fejre. Det var Troels' fødselsdag, og vi havde lige set det første scanningsbillede af vores barn, så vi var i højt humør og havde lyst til den helt store aften. Vi gjorde os præsentable og tog til Frederiksberg i bidende kulde. Indenfor ventede der os både varme og velkomst. Vi fik et bord i restaurantens underetage. Gennem en glasrude fik vi et blik af de unge, dybt seriøse kokke, der fuldstændigt lydløst arbejdede stærkt og med stor præcision.
Maden:
Menukortet er bygget let og overskueligt op. Du kan vælge det antal retter, der passer dig, men de anbefaler at man tager 4-5 retter til en hel aften. Retterne er præsenteret efter styrke, så man vælger ganske enkelt bare det der tiltaler én mest - ud af et fantastisk udvalg. Ingen af retterne er store og tunge, men alligevel meget tilfredsstillende hver især. Jeg syntes det var en fornøjelse af "slippe for" den klassiske hovedret med tungt kød, kartoffel og en grøntsag, og i stedet kunne vælge lidt af hver - småt men lækkert. Vi valgte 5 retter, og det var mere end rigeligt. Jeg valgte ren fisk fordi jeg bare elsker det, Troels valgte også kødretter. Her er hvad vi fik...
Denne ret var helt fantastisk og noget af det bedste jeg nogensinde har smagt. Hummer, kærnemælkssause, marengs af dild, syrligt æble, stegt vindrue.
Stenbidderrogn med sprøde rodfrugtechips og peberrodscreme. Mmm...
Jomfruhummer à la nage med gulerodspuré samt grønt fra friland og lammefjorden. Små baby-rosenkål og fine blomster.
Vesterhavspighvar med persille/hvidløgssause og braiserede kalvehaler.
Pighvarbisque med ristede morkler og små kål i den letteste skum.
Glaserede kalvebrisler med saltbagte rødbeder, sprøde æbler og sause med Johan Bülow lakrids.
Det hele sluttede af med denne fantastiske dessert med navnet Havtorn en surprise. Den ydre marengs skjulte en fed vanilieis med en kerne af frisk havtorn sorbet på en bund af chokoladekage.
Det var en fantastisk aften. Det var skønt bare at sidde og lade retterne komme. Hyggelig atmosfære,
behagelig og uformel betjening, himmelsk smag.
Drink: Troels valgte forskellige glas vin, og de var alle helt i top. Til min store begejstring er mange gode restauranter begyndt at tilbyde alternative drikkevare til maden, så valget for en gravid ikke altid står mellem vand eller cola. Jeg fik den mest fantastiske rabarber saft fra et lille Bornholmsk mosteri.
Fakta:
Formel B
Vesterbrogade 185
Frederiksberg C
Vurdering: en oplevelse for sig, som jeg ville ønske man kunne få igen og igen.
Pris: vælger man hele udtrækket er det bestemt i den dyre ende, men der er også mulighed for at komme til frokost og smage en enkelt eller to retter. Hver ret har ca. samme størrelse, pris og imponeringsværdi (130 kr pr. ret).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar