fredag den 21. september 2012

Mutsy Evo kombivogn

Et indlæg om valg af den bedste barnevogn til verdens bedste baby. Et indlæg der udelukkende er interessant for kommende forældre. 
Jeg har aldrig forholdt mig til barnevogne før. Det har ændret sig nu. Ifølge barnevognsguides er det vigtigt at finde ud af, hvad ens behov er. Firkantet skåret ud kan det siges sådan her: bor man på landet skal man have en kæmpe vogn med bredde dæk og bor man i byen skal man have en lille fiks model med drejehjul. Vi bor på Nørrebro og jeg holdt hurtigt op med at søge på store barnevogne, så dem ved jeg ingenting om. Jeg har i første omgang valgt vognen ud fra følgende kriterier:

- det skal være en kombivogn*
- den skal være letvægts
- den må gerne være lidt fiks

Efter ugers intensiv research, ved jeg alt om vogne i denne kategori. Undervejs opstod følgende kriterier:

- den må gerne have et relativt langt liggemål**
- den skal fungerer godt som klapvogn også, da det er den del man kommer til at bruge i længst tid
- klapvognsdelen skal have en ryg, der kan ligges helt ned så barnet kan sove ordentligt i den

Vi har købt den model der hedder Mutsy Evo. Mutsy er et hollandsk mærke af høj kvalitet. Den er stilren, solid, let og kører rigtig godt. Vi købte den hos Børneværelse med udsigt i Charlottenlund. Da modellen Evo er ny på markedet har de introduceret den til en total fordelagtig pris på 3299 kr for både barnevogns- og klapsvognsdel. Det er utroligt billigt, da den helt klart er fuldt ud ligeså god og lækker som fx Phil and Ted og Brios lignende vogne til den dobbelte pris.



Stellet er nemt at klappe sammen. Materialerne er lækre. Den fås i mange forskellige farver, og stellet fås både i alu og sort. Den kan dreje hele vejen om sig selv, og kan betjenes nemt med kun én hånd på styret.

Fakta:

Stelmål: (Vægt i kg, dimensioner i cm (l x b x h))
- stel vægt med hjul: 7,9 kg.
- vægt stel og klapvognsssæde: 11,9 kg.
- vægt stel og lift: 12,5 kg.
- mål på foldet stel: 68 x 30 x 20 (målt med klapvognssæde påsat i foldet tilstand)
- mål på udslået stel: 89 x 61 x 105 (højde varieres med indstilbart håndtag fra 84,5 - 111,5 cm.
- indvendigt liggemål på lift: ca. 80 cm.
- mål på klapvognssæde: 90 x 38 cm.
- vognen kan bære op til 15 kg vægt.



Oversættelse for nybegyndere:
*En kombivogn er en vogn, hvor der både følger en barnevognskasse og en klapvognsdel med. Typisk er det to seperate enheder, der klikkes let af og på det samme stel.
** Liggemål betyder længden på barnevognskassen og indikerer, hvor lang tid barnet kan ligge der. Mange kombivogne har en meget lille barnevognskasse på omk. 72 cm, samt en klapvognsdel, der ikke kan ligges helt ned, hvilket giver problemer, når barnet vokser ud af barnevognskassen. Mutsy Evo har et liggemål på 80 cm plus en klapvognsdel, der kan indstilles og (i pricippet) bruges helt fra nyfødt, så den fungerer bare hele vejen igennem. 

1 kommentar:

  1. Hej Anne
    Jeg ved ikke, om du stadig er aktiv på denne blog, men skriver i håb om, at du ser beskeden. Vi overvejer nemlig kraftigt at købe Mutsy Evo til vores kommende 1. barn, da det virker til, at man får meget for pengene. Men vi har også et par punkter, vi er usikre på og har stort set ikke kunnet finde danske anmeldelser af den.
    Har I været glade for jeres? Har den været stabil/robust, og har den kunnet klare ture på mere ujævnt terræn (brosten, skovsti, grusvej o.l.), eller har I savnet bede affjedring?
    De bedste hilsner fra Lise

    SvarSlet