lørdag den 22. september 2012

Safir Kebab Nørrebro

Anmeldelse


Det skal for en god orden lige nævnes, at maden på billedet var mere end rigeligt til to. 

Tyrkisk restaurant og take-away på hjørnet af Stefansgade og Jagtvej, Nørrebro. På hjemmesiden bryster stedet sig af ægte tyrkisk mad, som kun få kender den, ægte gæstfrihed og god stemning. Og det ER faktisk et virkelig hyggeligt sted, med masser af stemning.

Nørrebro har flere kebabrestauranter end de fleste steder og som god nørrebroer kender man sine favoritter. Kösk Kebab lige efter Nørrebro Station er stadig min absolut foretrukne, men Safir kommer godt ind i kampen og adskiller sig tilstrækkeligt fra de andre til at være et besøg hver.

Stemningen hos Safir indbyder, imodsætning til mange andre kebab houses, til at man sætter sig ned og nyder sin mad. Hvor man hos Kösk Kebab godt kan føle sig, som eneste blondine i restauranten, og virkelig mærker den autentiske mellemøstlige kultur, er Safir en tand mere hipster-liret med velour og kitsch, samt et mere blandet publikum.

Maden er god og billig. Et hjemmelavet pitbrød med falafel og salat (til venstre i billedet) kan fås for kun 20 kr, og retter med kød, ris (pommes frites eller bulgur), salat og brød kan fås til omkring 60 kr.
Den helt store succes er stedets kulgrillede kyllinger, der dog tager tid på grillen og man gør klogt i at bestille med en god portion tålmodighed. Maden kan indtages med en klassisk tyrkisk yoghurtdrik og afsluttes med en stærk kop tyrkisk te. Den er gratis og står på disken. Teen skal være stærk, men ikke udrikkelig stærk (et godt tip til nybegyndere er, at man lige skal huske at blande teen i kanden op med kogende vand, ellers kan man godt opleve stamkunder fnise i hjørnerne).

Fakta:
Safir Kebab
Jagtvej 23
2200 København N

På Safirs hjemmeside findes også madlavningstips og videoer, der viser hvordan du selv kan lave tyrkisk mad derhjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar